rockwood_lommel_wit

3 augustus 2024

Channel Zero

Rockwood Lommel 2024 - Channell Zero

Toen Channel Zero besloot de band in 1997 er mee op te houden, hadden ze in vijf jaar tijd vier albums uitgebracht. Deze vier albums gaven hen metal immortality.Ze begonnen als een onzichtbare groovende underground trash metal band. Al snel werden ze het grootste metalfenomeen in de Benelux. Dit dankzij hun derde album "Unsafe" en het frisse, scherpe geluid. Dit album bracht hen naar de Verenigde Staten van Amerika, ze toerde de wereld rond met a.o. Megadeth, Danzig en Biohazard en speelden de grootste Europese festivals.

In 1996 brachten ze "Black Fuel" uit, geproduceerd door Attie Bauw. Het werd al snel het metal album van een hele generatie. Maar ondanks de volgende Europese tournee met Body Count, stopte Channel Zero ermee in 1997. De bandleden gingen elk hun eigen weg na het bedanken van hun legioen fans met een live CD van hun Marktrock-show.

Maar hun fans zijn Channel Zero nooit vergeten. Het bewijs hiervan was een spontane Facebook-groep in 2008 die smeekte om een reünie van de band. Na lang praten, kwam veel vergeving, vergeten, denken, proberen en het herhalen van het nieuws waar iedereen op hoopte eindelijk: Franky, Tino en Phil hadden elkaar allemaal opnieuw gevonden. En op 22 januari 2009 speelde Channel Zero een eenmalige reünieshow in de Ancienne Belgique in Brussel. De show was binnen een minuut uitverkocht ... Channel Zero zou uiteindelijk 6 uitverkochte AB-shows spelen voor meer dan 12.000 mensen. Alle tickets worden in minder dan een uur verkocht.
Ze werden het grootste metalfenomeen in de Benelux

14 jaar nadat ze voor de laatste keer hadden gespeeld, toonde Channel Zero hun oude en nieuwe fans dat ze hun energie en brute kracht niet hadden verloren. De volgende zomer headlinede de band Graspop festival en Rock Werchter. Het enthousiasme en de positieve feedback van de fans deden de band terug de studio induiken om wat dingen uit te proberen.

Juni 2011: amper 12 maanden na hun glorieuze terugkeer naar de metaltrap heeft Channel Zero in 15 jaar hun eerste album uitgebracht: "Feed'Em With A Brick". Zowel de pers als de fans vonden het geweldig. En opnieuw veroverde Channel Zero de metalpodia in België en de rest van Europa met clubshows in de Benelux, Europese metalfestivals zoals Wacken en Hellfest en zelfs een plekje op de beruchte metalcruise 70.000 Ton Metal.

Rockwood Lommel 2024 - Channell Zero
Share this page
Scroll naar boven
Days
Hours
Minutes
Seconds